AMD به زودی تحت مایکروسافت عرضه می شود

ماکروسافت در صدد خرید AMD است

شرکت ماکروسافت که اکثرا با آن آشنا هستید اخیرا در حال گفت و گو و مذاکره با شرکت سازنده ی چیپ های پردازشی AMD می باشد برای روشن تر شده موضوع ابتدا خلاصه ای در مورد شرکت ماکروسافت و توان مالی آن توضیحاتی بیان می کنیم.

به  نقل از وب‌‏سایت zdnet، یکی از تحلیل‏گران شرکت نامورا (Namura) به نام ریک شرلاند گفته است شرکت مایکروسافت در سال مالی جاری از محل توافقنامه‏‌های مجوزدهی خود با سیستم عامل اندروید حدود ۲ میلیارد دلار درآمد داشته است.

f4429a1a0a658cb0f0b6a1849e15ae8a_XL

به گفته این تحلیل‏گر، مایکروسافت از این درآمد‌ها برای مخفی نگه داشتن ضرر و زیان بخش سرگرمی و ابزارهای خود که به EDD معروف است، استفاده کرده است. مایکروسافت ابزارهایی مثل دستگاه‌‏های ایکس باکس و نرم‌‏افزارهای ویندوز فون و اسکایپ را در این بخش قرار داده است.

به گفته این تحلیل‏گر اگر درآمد حاصل از حق امتیاز استفاده از نرم‌‏افزارهای مایکروسافت بر روی اندروید نباشد، شرکت مایکروسافت سالانه حدود ۵. ۲ میلیارد دلار از درآمد بخش ابزارها و سرگرمی خود را از دست خواهد داد.

شرلاند گفته است اگر شرکت مایکروسافت در ازای هر وسیله اندرویدی که فروخته می‌‏شود، فقط ۵ دلار حق امتیاز دریافت کند، درآمدی بیش از ۲ میلیارد دلار در سال خواهد داشت.

پیش از این برخی از تحلیل‏گران این رقم را بین ۵ تا ۱۵ دلار به ازای هر وسیله اندرویدی برآورد کرده بودند، اما خود مایکروسافت تاکنون درآمدهای خود از این بخش را به صورت جزئی و مفصل منتشر نکرده است.

محاسبات تحلیل‏گر شرکت نامورا نشان می‌‏دهد در سه ماهه منتهی به سپتامبر ۲۰۱۲ حدود ۵. ۱۲۲ میلیون دستگاه اندرویدی روانه بازار شده است که مجموع حق امتیاز مایکروسافت از آن‌ها به ۳۸۶ میلیارد دلار می‌‏رسد. در سه ماهه منتهی به ژوئن ۲۰۱۳ نیز این رقم به ۴۸۹ دلار رسیده است.

وی گفته است با فرض حاشیه سود ناخالص ۹۰ درصدی می‌‏توان حدس زد که مایکروسافت در سال مالی ۲۰۱۳ از محل سیستم عامل اندورید حدود ۶. ۱ میلیارد دلار درآمد داشته است. در سال مالی ۲۰۱۴ این رقم به ۷۳. ۱ میلیارد دلار و در سال مالی ۲۰۱۵ این رقم به ۸۲. ۱ میلیارد دلار خواهد رسید.

اگر برآوردهای این تحلیل‏گر درست باشد، می‌‏توان نتیجه گرفت که مایکروسافت از سیستم عامل اندروید بیشتر سود می‌‏برد تا از سیستم عامل ویندوز فونِ خود.

با این توضیحات کاملا آشکار می شود که شرکت ماکروسافت از نظر توان مالی برای خرید و فروش خود در صحنه ی جهانی چه قدرتی را به خود اختصاص داده است.

حال این غول بزرگ به دنبال شرکتی در حال تنزل افتاده است و می خواهد او را ببلعد. مذاکرات بین شرکت ماکروسافت و شرکت AMD ماه هاست که به طول انجامیده ولی نمی توان از جزئیات دقیق آن چیزی بیان نمود زیرا در این باره خبری در دست نیست کارشناسان ارزش ای ام دی را ۱٫۸ میلیارد دلار تخمین می زنند. که این رقم با توجه به کوچک بودن آن در مقابل رقم ۹۵٫۳ میلیارد دلاری ذخیره ی ماکروسافت چیزی به حساب نمی آید.

شرکت AMD (Advanced Micro Design) در سال ۱۹۶۹ در کالیفرنیا با رویکرد تولید انواع نیمه رساناها از جمله انواع IC یا مدارات مجتمع و اخیرا انواع پردازنده ها، توسط Jerry Sanders، Edwin Turney و همکارانشان با سرمایه اولیه صد هزار دلار پایه گذاری شد. در سال ۱۹۷۰ اولین محصول این شرکت یک ماشین حساب بود. سال ۱۹۸۲ برای AMD یک نقطه عطف بود، چرا که در این سال این شرکت توانست به عنوان دومین سازنده میکروپروسسور با شرکت مادر تخصصی آی بی ام(IBM) قرار داد منعقد کند و در سال ۱۹۸۴ به عنوان یکی از صد شرکت برتر در آمریکا شناخته شد.

در سال ۱۹۸۵ شرکت ATI به عنوان اولین سازنده بردهای گرافیکی معرفی گردید. در سال ۱۹۸۷ تولید AMD به هفت هزار چیپ در هفته رسید. در سال ۱۹۸۹ دو شرکت AMD و ATI با هم قرار داد همکاری منقعد کردند تا اینکه در سال ۱۹۹۱ اولین پردازنده AMD با عنوان AM386 به بازار معرفی گردید. در سال ۱۹۹۲ نیز اولین چیپ کنترلر پردازنده و گرافیک توسط این شرکت ساخته شد. در سال ۱۹۹۳ پردازنده AM486 و در سال ۱۹۹۵ سری پنجم ریز پردازنده ها یا همان K5 ساخته شد. در سال ۲۰۰۰ اولین پردانده یک گیگاهرتزی AMD تولید شد. در سال بعد پلتفرم پردازنده‌های چند هسته‌ای AMD تولید شد. در سال ۲۰۰۲ اولین کارت گرافک ATI با عنوان ATI9700 pro که از نرم افزار DirectX 9 پشتیبانی می‌کرد روانه بازار گردید و در سال بعد پردازنده‌های ۶۴ بیتی AMD تولید شد. در سال ۲۰۰۴ اولین پردازنده دو هسته‌ای AMD معرفی گردید. شرکت کانادایی ATI ( تولید کننده پردازنده های گرافیکی ATI) در سال ۲۰۰۶ میلادی توسط AMD خریداری شد و هم اکنون به عنوان زیر مجموعه این شرکت فعالیت می‌کند.

حال با توضیح ویژگی های این شرکت می توان بیان کرد ماکروسافت با خرید این شرکت می تواند صرفه جویی مالی به سزایی را داشته باشد چرا که وظیفه ی اصلی ای ام دی در بازار ساخت چیپ های پردازشی و گرافیکی برای کامپیوتر هاست ولی می توان وظیفه ی اصلی آن را در بازار گجت ها، تامین چیپ های مورد استفاده در ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ دانست. مایکروسافت و سونی در ازای تولید هر کنسول، صد دلار به ای‌ام‌دی پرداخت می‌کنند. از طرف دیگر علاوه بر صرفه جویی مالی، سونی می تواند با فروش کنسول هایش به طور مستقیم برای ماکروسافت سود رسانی کند ولی نکته ی دیگری که قابل بیان است این است که سامسونگ نیز از طرف دیگر خواهان خرید شرکت ای ام دی می باشد که این عامل باعث تشکیل صحنه ی رقابتی بین این شرکت ها بوده و شرکتی که بتواند ای ام دی را خریداری کند بسیار در پیشبرد مالی خود کوشا بوده است زیرا ای ام دی با توجه به تولید چیپست های مختلف بستر ساخت بسیاری از قطعات الکترونی می باشد انتظار می رود ماکروسافت در این کش مکش پیروز میدان این مزایده باشد و در آخر بتواند این شرکت را خریداری کند ولی دور از انتظار نیست که هیچ کدام از شرکت های سونی و ماکروسافت نتوانند ای ام دی را خریداری کنند زیرا در معادلات تجاری همه چیز قابل اتفاق است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *